⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Pasta frutti di mare

4 pers

400 g Linguine
500 g blandat fisk, musslor, räkor, etc.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 1/2 dl vitt vin
1 burk Körsbärstomater
1 citron
salt
peppar
rikligt med hackad bladpersilja

Skölj musslor och kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när man knackar på dem. Om inte, så släng dem.

Fräs lök och vitlök i ett par minuter i rikligt med olivolja i en stor kastrull med lock, utan att de tar färg. Höj värmen och tillsätt musslor, rör om och häll i vinet. Lägg på locket och koka i 3-4 minuter så att musslorna öppnar sig, rör om ett par gånger under tiden. Lyft upp musslorna och sila över buljongen i en annan kastrull. Tillsätt tomaterna och koka ihop under 6-7 minuter, smaka av med citronzest, salt och peppar. Stek fisken hastigt i olivolja på hög värme så den får fin färg, salta och peppra. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag. Värm musslorna i såsen (om du vill kan du plocka hälften av musslorna ur sina skal). Vänd ner pastan i såsen tillsammans med räkor och den stekta fisken, strö på persilja och ringla olivolja över.